Előfizetői tartalom

Már osztálykirándulások maradnak el – Mégis mi történik?

A buszok után idén áprilistól nem az időalapú e-matrica rendszerben, hanem a megtett úttal arányos e-útdíj rendszerben kell fizetni az útdíjat. Ez drasztikus költségnövekedéssel járt, amelynek hatásai szinte azonnal megmutatkoztak. Ide tartozik többek között az, hogy az osztálykirándulásokra sokkal drágábban lehet buszt rendelni, mint korábban és voltak olyan programok, amelyek vagy elmaradtak, vagy lerövidültek emiatt. Többek között erről beszélt a Portfolio Checklist hétvégi különkiadásában Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

Az Európai Unióban már régóta lebegtették, hogy a buszoknak is - a teherautókhoz hasonlóan - a megtett út alapján kellene útdíja fizetniük, de - többek között az érdekképviseletek közbenjárására - ezt sikerült elhalasztani egészen 2023 végéig, amikor is megjelent az erről szóló jogszabály - mondta Dittel Gábor. Eredetileg februártól élesedett volna a rendelet, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés