Előfizetői tartalom

Fico-merénylet: a sajtón és az ellenzéken csattanhat a kormánypártok bosszúja?

Rendkívüli módon polarizálódott a szlovák társadalom az elmúlt időszakban, egyik oldalon a kormányt támogató szavazók, másik oldalon pedig a nyugatosabb ellenzéki pártok választói állnak. A Robert Fico elleni merénylet akár fel is gyorsíthatja a demokratikus intézmények gyengítésére tett kísérletek ütemét északi szomszédunknál, az ugyanakkor még nem tűnik eldöntött kérdésnek, hogy megindul-e a kormány az ellenzék és a független sajtó ellen, vagy épp a politikai megosztottság enyhítésére törekszik majd. A Portfolio Checklist csütörtöki adásában Czímer Gábor, a szlovákiai Új Szó belpolitikai újságírója volt a vendégünk, akit a Fico ellenl merénylethez vezető politikai folyamatokról, valamint a kialakult helyzet potenciális következményeiről kérdeztünk. Az adás második részében vendégünk volt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, akinek a bankszektor és az általa vezetett pénzintézet előtt álló időszak kihívásaival és lehetőségeivel kapcsolatban tettünk fel kérdéseket. Utóbbi interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferencián rögzítettük kedden.

Szerda délután merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen. A politikust egy nyitrabányai kihelyezett kormányülés után lőtték meg többször. A miniszterelnök túlélte a támadást, kórházba szállították, ahol sürgősségi műtétet követően stabilizálták az állapotát. A gyanúsítottat a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette, de természetesen nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés