Előfizetői tartalom

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

A Trading Economics friss adatai azt mutatja, hogy az arabica kávé határidős jegyzése 11 havi csúcsra kúszott fel, a hónap első felében az árak több mint 40 százalékkal emelkedtek. Tényleg semmi sem ment meg minket attól, hogy a kávé luxus termékké váljon? Azt, hogy 20 év múlva mi lesz a kávéval, senki sem tudja biztosan, de a magyarországi Coca-Cola kávés portfólióját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés