Előfizetői tartalom

Teljesen szétcsúszott a költségvetés

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddig adása. A műsor első részében a hazai költségvetésről volt szó, ugyanis kedden több fontos adat is megjelent. Ilyen az Európai Unió felé benyújtott (EPD) jelentés, a KSH adatai a kormányzati szektorról és a és a jegybank pénzügyi számlák statisztikája. Így már többet tudunk a tavalyi költségvetés hiányáról, illetve arról is, hogy idén milyen pénzforgalmi deficit alakulhat ki. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio makrogazdasági elemzője. A második részben az Európai Unió kohéziós jelentéséről kérdeztük Szabó Dánielt, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzőjét. Ebből kiderült többek között az, hogy miként sikerült felzárkóznia az uniós átlaghoz és ez a felzárkózás hogy viszonyul a régiós társainkhoz.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Főbb részek: Költségvetés (01:34) Makronaptár (13:42) Kohéziós jelentés (14:37) Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés