Előfizetői tartalom

Pető György: "Ha ez utazómagasságon történik, sok-sok halottról beszélnénk"

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása, amelyben egy témát dolgoztunk fel részletesebben. Az elmúlt két hétben több incidens történt a Boeing 737-es típusú gépeivel, ezek közül a legsúlyosabb az volt, amikor a felszállást követően kiszakadt egy ajtó. A repülő visszatért a kiindulási reptérre, de vélhetően csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. Egy másik gépnek repedt szélvédő miatt kellett visszafordulnia, egy másik pedig kigyulladt miután – feltehetően – madarakkal ütközött. Ezek az esetek nem tesznek jót a Boeing megtépázott hírnevének. A témáról Pető György pilótát kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Főbb részek: Milyen gyakoriak a kisebb incidensek? (2:20) Csak a szerencsének köszönhették életüket a kiszakadt ajtós gép utasai? (04:47) Milyen magasságból lehet biztonságban letenni egy gépet? (6:26) Tényleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés