Előfizetői tartalom

Ebből még Putyinnak is összejöhet Hága – nem lenne példátlan, mutatjuk, miért

Portfolio
Már meghallgatható a Checklist, a Portfolio munkanapokon jelentkező napi podcastjének bónusz epizódja. Ebben az adásban Varga Réka nemzetközi jogász egyetemi docenssel, a Nemzetközi Vöröskereszt korábbi munkatársával készített interjúnkat mutatjuk be. A beszélgetésben - részben, de nem kizárólag az orosz-ukrán háború kontextusában -, körbejártuk azt a nemzetközi jogi környezetet, mely meghatározza a háborúzás nemzetközileg elfogadott szabályait. Az interjúban szóba került, hogy milyen célpontokat lehet egy háborúban legálisan megtámadni, és hogy miképpen válhat egy lakóépület vagy akár egy kórház is legitim katonai támadás célpontjává. Beszéltünk arról, hogy pontosan mi az a háborús bűn, hogyan lehet valakit felelősségre vonni érte, és hogy a közelmúlt mely történelmi példái alapján nem lehet kizárni, hogy egyszer Vladimir Putyin is Hágában találja magát. A beszélgetésből, melyet március 25-én rögzítettünk, már bemutattunk rövidebb részleteket a Portfolio Checklist adásaiban, most viszont már elérhető a teljes interjú, rengeteg még be nem mutatott résszel.

A Portfolio Checklist bónusz adása már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a cikkbe ágyazva is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mihail Klimentyev

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés