Előfizetői tartalom

A titok, ami a lakáspiacot mozgatja

Portfolio
A lakáspiac alakulásában kulcs szerepet játszik a gazdasági növekedés, míg abban, hogy mennyit kell fizetni egy ingatlanért az, hogy milyen az adott terület gazdasági helyzete. A magasabb jövedelem magasabb árakat is eredményez, ami Magyarország esetében is jól megfigyelhető. Budapesten az egy főre jutó GDP 5-szöröse a Nógrád megyeinek, míg lakásokért közel 4 szeresét kellett tavaly fizetni a Nógrád megyében elkért átlagos összegeknek. A lakásárak jövőjével kapcsolatban pedig érdemes figyelemmel követni a gazdasági növekedést, illetve a bérek alakulását, melyek azt mutatják, hogy például hazánkban még bőven lehet tere a lakóingatlanok drágulásának.

Hüvelykujj szabály szerint a magasabb jövedelem, magasabb lakásárakat is eredményez. A gazdaságilag fejlett területeken jobbak a munkalehetőségek, így sokan költöznek oda letelepedési céllal, akik lakásigényükkel felhajtják a keresletet a lakóingatlanok iránt. A magasabb kereslet pedig magasabb árakat eredményez. Megnéztük, hogy ez a szabály hogyan érvényesül hazánk egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés