Gerendai Károly, a VIBE Budapest egyik tulajdonosa elmondta: a projekt olyan nemzetközi szórakozóhelyek inspirációjára épült, mint a Coya vagy a Zuma, de egyedi elemekkel gazdagítva.
Célunk, hogy az étkezés, az italok és a szórakoztatás egyedi élményt nyújtsanak.
A gasztronómiai kínálat a világ kedvelt ízeit hozza el Budapestre, miközben hangsúlyt fektet a helyi alapanyagokra és a kiváló minőségre. Az éttermi koncepció Molnár Márk nemzetközi tapasztalataira épül, míg a fogásokat Ruff Dávid jegyzi. A konyha élén Jónás Gábor áll, aki korábban szintén a Costes Csoportnál dolgozott.
Ruff Dávid és Jónás Gábor, a konyha vezetői kifejtették: egy 150 férőhelyes éttermet ilyen sokszínű kínálattal és magas minőségben működtetni komoly kihívás. Ezért
a nyitáskor egy szűkített, körülbelül 60%-os kínálattal indulnak, amit fokozatosan bővítenek.
Az itallapot Marc Alvarez, a világ egyik legsikeresebb bármestere állította össze, az egyedi hangulatot pedig a DJ-k által prezentált élő zene adja. Kühne Tamás tulajdonostárs elmondta: az afro-tribal house ritmusok és az Ibizáról, valamint Miamiból inspirált vibráló zenei világ alkotja a hely atmoszférájának alapját. A szórakoztató programok művészeti vezetője, Franklin Davalos kiemelte: "Arra törekszünk, hogy vendégeink igazán különlegeset éljenek át. A produkciók váratlan pillanatokban bontakoznak ki, gyakran bevonva a közönséget is az élménybe."
A VIBE Budapest 1,25 milliárd forintos beruházással valósult meg.
A belsőépítészeti koncepciót Somfalvi Nóra és a Kulcsár Stúdió álmodta meg, egyedi dizájnelemekkel és csúcstechnológiás hang- és fényrendszerrel kiegészítve.
Az étterem december 13-án nyit, de az év végéig tartó időszak még a soft opening jegyében telik. A tervek szerint a jövő évtől már a hét minden napján, tavasszal pedig már ebédidőben is várja vendégeket.
Képek és Címlapkép forrása: Kaszás Gergely