Most te is elmondhatod, milyen legyen a megújuló Nagykörút - Társadalmi egyeztetést indít a BKK
Ingatlan

Most te is elmondhatod, milyen legyen a megújuló Nagykörút - Társadalmi egyeztetést indít a BKK

Portfolio
XXI. századi emblematikus főútként születhet újjá a Nagykörút a Nyugati pályaudvar és a Boráros tér között. A következő években régi fényét nyerheti vissza az útszakasz a közterületek rendezésével, a kerékpársávok fejlesztésével, valamint a biztonságos közlekedés feltételeinek javításával - közölte a BKK. A cégcsoport a témával kapcsolatban társadalmi egyeztetést indít.

A fejlesztés eredményeként a Nagykörút az elkövetkező években olyan új funkciókkal egészülhet ki, mint például biztonságosabb gyalogos- és kerékpárosközlekedés. A projekt legfőbb célja, hogy egy élvezhetőbb, zöldebb és biztonságosabb útvonal jöjjön létre, amely a budapestiek igényeit és elvárásait helyezi előtérbe, nem pedig a városon csak áthaladó autóforgalom kiszolgálását. Ez biztonságos kerékpársávokat, a gyalogosok elsőbbségét biztosító fejlesztéseket, valamint a zöldebb és felújított közterületeket jelent. A projekt részleteit a BKK oldalán lehet megismerni.

A fejlesztések célja, hogy a Nagykörút mentén is minőségi környezet jöjjön létre, ahol érdemes több időt tölteni, kikapcsolódni, vásárolni, sétálni.

Az építőipar legfontosabb technológiai újdonságaival kiemelten foglalkozunk a november 27-i Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024 konferencián. Részletekért kattints!

A Nagykörút fejlesztése kapcsán az egyik legnagyobb lépés, a rendelkezésre álló közterület újraosztása volt, ami a kerékpársávok kijelölésével már 2020-ban megtörtént.

Most a meglévő infrastruktúra fejlesztésére kerülhet sor, így az egyes közlekedők rendelkezésére álló tér és kapacitás nem változna a jelenlegi állapotokhoz képest.

A projekt keretén belül rendezhetik a parkolási és rakodási viszonyokat, kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat a gyalogos és kerékpáros közlekedés. A fejlesztésnek köszönhetően fizikailag elválasztott, kétoldali, irányhelyes kerékpársávokat hoznak létre, emellett járdaszintre emelik a mellékutcák torkolatát. Ez a kialakítás nagyobb biztonságot nyújt az onnan érkező vagy oda bekanyarodó járműforgalommal szemben.

A beruházás előkészítése az Európai Unió társfinanszírozásával, a Területfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) programnak köszönhetően valósulhat meg. A fejlesztés tervezése és a közlekedést érintő fejlesztés megvalósítása az uniós forrás rendelkezésre állása esetén kezdődhet meg. 

A Nagykörút újragondolásával kapcsolatban a BKK társadalmi egyeztetést indít, amelyen várja az észrevételeket. A kérdőívet november 31-ig lehet kitölteni, többek közt a társaság weboldalán. Az érdeklődők személyesen is részt vehetnek a BKK Agóra utcafórumok egyikén, ahol bárki elmondhatja a véleményét a témában.

A Nagykörút problémáival és a megújításra vonatkozó tervekkel korábban az alábbi cikkekben foglalkoztunk:

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
karácsony gergely property market reloaded konferencia