Új irány az amerikai ingatlanpiacon
Ingatlan

Új irány az amerikai ingatlanpiacon

Portfolio
A Fed kamatcsökkentési ciklusa új lendületet adhat a tengerentúli kereskedelmiingatlan-piacnak. Az alacsonyabb kamatlábak olcsóbbá teszik a hitelfelvételt, ami fellendítheti az üzletkötési aktivitást egy olyan szektorban, amely az elmúlt években nyomás alatt volt a magasabb hitelköltségek és a gyenge bérlői kereslet miatt - számolt be a CNBC.

A Fed irányváltása pozitív hatással lehet a kereskedelmiingatlan-piacra. A Wells Fargo elemzői szerint bár az alacsonyabb kamatlábak nem jelentenek csodafegyvert, de megalapozzák a kereskedelmiingatlan-piac fellendülését.

Alan Todd, a Bank of America szakértője szerint a kamatcsökkentések elsősorban pszichológiai hatást gyakorolnak a piacra. Ha a Fed egyszer elkezd csökkenteni, akkor ezen az úton folytatja - mondta, hozzátéve, hogy ez elősegíti a stabilitás érzését és ösztönzi a tranzakciókat.

Az év legnagyobb ingatlanpiaci teljesítményeit díjazza a szakma november 28-án a Property Awards 2024-en. Részletekért kattints!

A kereskedelmi ingatlanok eladásai már most is élénkülni látszanak. Willy Walker, a Walker & Dunlop vezérigazgatója szerint javulnak a refinanszírozási és értékesítési volumenek. Az Altus Group adatai alapján

a második negyedévben több mint 40 milliárd dollárnyi tranzakció történt, ami 13,9%-os növekedés negyedéves alapon.

Európában a Savills számításai szerint 2024 második negyedévében mintegy 49 milliárd dollárnyi tranzakció történt, ami 18%-os növekedést jelent a megelőző negyedévhez képest.

Az USA-ban az irodai szektor továbbra is kihívásokkal néz szembe, annak ellenére, hogy a második negyedévben enyhe javulás mutatkozott. Bár az irodai nettó abszorpció pozitívba fordult, az üresedési ráta új csúcsra, 16,7%-ra emelkedett. A hibrid munka és az irodai munkahelyek növekedésének visszaesése továbbra is visszafogja a keresletet.

A bérlakásszektorban viszont erős kereslet tapasztalható. A Wells Fargo kutatása szerint a nettó abszorpció a második negyedévben közel három éve a legmagasabb szintet érte el. A bérleti díjak növekedése ugyan lassult, de a kereslet továbbra is erős, részben a megfizethető családi házak hiánya miatt. A jövőre nézve a szektor kilátásai továbbra is pozitívak. A magas lakástulajdonlási költségek várhatóan fenntartják a bérleti díjak iránti keresletet, ami kedvező a bérlakásszektor számára.

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy változás jön a rezsicsökkentésben, több százezer háztartást érint majd
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gazdaságfejlesztés-ingatlan-Rijád-szaúd-arábia-városfejlesztés