Ezek most a világ legdrágább raktárpiacai
Ingatlan

Ezek most a világ legdrágább raktárpiacai

Portfolio
A Savills legfrissebb kutatása szerint London továbbra is őrzi vezető pozícióját a világ legdrágább logisztikai piacai között - írta meg a Real Asset Insight. A raktáringatlanok prémium bérleti költségei (bérleti díj, adók és szolgáltatási díjak) az elmúlt évben 7,1%-kal emelkedtek, elérve a négyzetméterenkénti 40 dolláros szintet havonta.

A globális elsődleges raktározási költségek 2024 első félévében 1,7%-os növekedést mutattak, bár ez a növekedési ütem három egymást követő féléves periódusban lassulást jelzett. Éves összevetésben a költségek 5,2%-kal emelkedtek 2023-24 között, ami jelentős visszaesés a korábbi időszak 9,0%-os növekedéséhez képest.

Londonban a raktáringatlanok prémium bérleti költségei (bérleti díj, adók és szolgáltatási díjak) az elmúlt évben 7,1%-kal emelkedtek, elérve a négyzetméterenkénti 40 dolláros szintet havonta.

Kevin Mofid, a Savills EMEA logisztikai kutatásainak vezetője rámutatott a londoni piac sajátosságaira: Miközben az üresedési ráták enyhe növekedése némileg enyhítette a raktározási piacra nehezedő nyomást, London egy olyan régió, ahol a telekkínálat korlátozott, így a fejlesztők és a bérlők is versengenek egymással a legjobb területekért.

Az év legnagyobb ingatlanpiaci teljesítményeit díjazza a szakma november 28-án a Property Awards 2024-en. Részletekért kattints!

A globális trendek mögött jelentős regionális eltérések húzódnak meg. Míg a piacok 74%-ában növekedést regisztráltak - főként Európában és Ázsiában -, addig néhány amerikai és kínai piacon a bérlői kereslet gyengülésével és a raktárkínálat növekedésével a költségek csökkentek.

Sydney megtartotta második helyét a legdrágább helyszínek listáján, míg Dubaj az ötödik helyre lépett előre, 15%-os éves költségnövekedéssel. Ezzel szemben Los Angeles és Észak-New Jersey, a top 12-ben szereplő két amerikai piac, visszaesést mutatott.

Forrás: Savills, Real Asset Insight

Kiemelkedő növekedést produkált a mexikói Monterrey, ahol 28,4%-kal emelkedtek a raktározási költségek, valamint a vietnami Ho Si Minh-város, 16,2%-os növekedéssel. Az ausztráliai Perth szintén jelentős, 19,3%-os költségnövekedést könyvelhetett el.

Paul Tostevin, a Savills kutatási vezetője szerint a raktározás a közelmúltban profitált a logisztikai ipar fellendüléséből és a gyártás globális diverzifikációjából, ami az ingatlanhoz kapcsolódó költségek jelentős emelkedését eredményezte. Most azonban azt látjuk, hogy a növekedés lassul, a nagyobb kínálat és a mérsékeltebb kereslet számos piacon segít helyreállítani az egyensúlyt.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Így vásárolj lakást

Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azért, mert egy olyan társasházban lakik, ahol semmire nem költenek. A tetőre azonnal kellen

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
kínai gazdaság, kínai gdp, kínai növekedés, peking, sanghaj