Bemutatta aktuális projektjeit a 75 éves építésziroda
Ingatlan

Bemutatta aktuális projektjeit a 75 éves építésziroda

Portfolio
A Kossuth tér újjáépítése, a Puskás Aréna és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának SkyCourt-ja is a Középülettervező Vállalat, azaz a KÖZTI Zrt. tervei alapján valósult meg. A vállalat a napokban ünnepelte 75. évfordulóját, melynek keretében egy ünnepségen ismertette legújabb projektjeit és a hazai építészetben betöltött szerepét.

A KÖZTI 1949. október 2-án jött létre, a Népgazdasági Tanács határozata alapján. A vállalat neve az évek során többször változott, míg végül 1991-ben részvénytársasággá alakult, 2006 óta pedig zártkörű részvénytársaságként működik. A KÖZTI az egyetlen olyan egykori állami tervezővállalat, amely túlélte a rendszerváltást és az azt követő évtizedeket. A cég története során több mint 3000 építész dolgozott falai között, ami nagyjából megegyezik a Budapesti Építész Kamara jelenlegi taglétszámával - ismertette a cég történetét Tima Zoltán, a KÖZTI tervezési igazgatója, az igazgatóság elnöke.

Ezt követően Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára arról beszélt, hogy a KÖZTI, bár egy történelmileg nem túl szerencsés időszakban alakult, mégis sikerült folyamatosan megújulnia és olyan épületeket alkotnia, amelyek a mai napig meghatározó jelentőségűek az adott városrészekben és közegekben.

Lánszki Regő is előadója lesz a Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024 konferenciának. Részletekért kattints!

A 75. évfordulóra az Octogon Magazin egy jubileumi kiadvánnyal készült, amelyben a vállalat történetének legfontosabb állomásait és az ott dolgozó építészek munkáit mutatja be, amiről Martinkó József, a lap főszerkesztője beszélt.

Aktuális projektek

A cég most folyó munkái közül a legfontosabb a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusa, az egykori Magyar Rádió területén. Emellett a Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központjának bővítése, és a BudaParton megvalósult több épület tervezése is a vállalat nevéhez köthető, akárcsak a balatonfüredi LUA Resort vagy a Kelenföld-Őrmező Intermodális Csomópont.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hága, hollandia,