Itt az új aranyláz: szárnyal az ingatlanpiac egy kevéssé ismert ága
Ingatlan

Itt az új aranyláz: szárnyal az ingatlanpiac egy kevéssé ismert ága

Portfolio
Szárnyal az adatközpontok létesítésére alkalmas ingatlanok piaca. A világ legtöbb adatközpontja - több mint 2800 - az Egyesült Államokban található, ezt Németország, majd az Egyesült Királyság követi, mindegyikben kevesebb mint 400 van - írja a CNBC. Hogy mely országokban vannak még hasonló számban ilyen típusú ingatlanok, azt a Data Center Map alapján gyűjtöttük össze.

Az adatközpontok az internetes infrastruktúra fizikai vázát jelentik, amelyek támogatják a felhő alapú szolgáltatásokat és a mesterséges intelligencia számításait. Nem véletlen, hogy az adatközpontok létesítésére alkalmas telkek piaca szárnyal, az árak akár tízszeresek is lehetnek más, hasonló területekhez képest.

Pat Lynch, a CBRE digitális infrastruktúra üzletágának ügyvezető igazgatója a CNBC-nek elmondta, hogy az ilyen ingatlanok iránti kereslet már korábban is erős volt, de az utóbbi időben megugrott a megnövekedett digitalizációnak és az AI-nak köszönhetően, amire a magántőke is felfigyelt.

Az ingatlanbefektetésekkel is kiemelten foglalkoznak a szakértők a szeptember 25-i XX. Property Investment Forum konferencián. Részletekért kattints!

Ha ma a globális üzleteinket nézzük - nemcsak az ingatlanpiacon, hanem az egész cégen belül - akkor az adatközpontokat tekintjük a legizgalmasabb eszközosztálynak – mondta Nadeem Meghji, a Blackstone Real Estate globális társvezetője.

A földtulajdonosok most azt látják, hogy ingatlanaik értéke ugrásszerűen megemelkedik az elektromos hálózat hozzáférési pontjaihoz viszonyított relatív elhelyezkedésük miatt. A telkek megdrágulnak, ha az adatközponti igényeknek megfelelő távvezetéknél vannak – mondta a lapnak Rachel Wacker, a Greater Dallas County Development Alliance ügyvezető igazgatója.

Az alábbi térképek a világ adatközpontjainak országok szerinti eloszlását mutatják, köztük Magyarországét is, ahol összesen 11 adatközpont található.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Nem csak a lakásáfa emelkedése a probléma - A Lakáskiállításon szólaltak meg a szakértők