Elkezdődött a zöld forradalom a magyar ingatlanpiacon: fontos együttműködést kötött két cégcsoport
Ingatlan

Elkezdődött a zöld forradalom a magyar ingatlanpiacon: fontos együttműködést kötött két cégcsoport

Portfolio
A fenntartható működés irányába nyit a Gránit Alapkezelő Zrt.: az általa kezelt ingatlanokat egy új megállapodás értelmében 2025-ben az ALTEO Energiakereskedő Zrt. fogja villamos energiával ellátni, 35 százalékban megújuló forrásból, saját tulajdonú, vagy általa menedzselt naperőművei segítségével. Előbbi mellett az Alapkezelő minden, a Grandum Ingatlankezelő Kft. által menedzselt ingatlanjára energiaaudit készül szeptember 30-ig.

Stratégiai együttműködést kötött a Gránit Alapkezelő Zrt. az ALTEO Energiakereskedő Zrt.-vel, amely értelmében 2025-ben az Alapkezelő által kezelt ingatlanok villamosenergia-ellátását az ALTEO biztosítja, méghozzá legalább 35 százalékban tiszta és megújuló energiaforrásból, az ALTEO tulajdonában álló vagy általa menedzselt naperőművekből.

„Az ALTEO-val való együttműködésünk által a kezelt ingatlanjaink teljes éves fogyasztásának, vagyis 28 GWh-nak több mint a harmada fog megújuló forrásból származni 2025-ben” – emelte ki Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Mikesy Álmos is előadója lesz a szeptember 25-i XX. Property Investment Forum konferenciának. Részletekért kattints!
PIF2024_ea_velemeny_1200x628_6_Mikesy

Magyarországon az ingatlanok energiafelhasználásának zöld energia aránya folyamatosan növekszik, azonban még mindig viszonylag alacsony. Jelenleg a megújuló energiaforrások, mint a napenergia, szélenergia és biomassza, az ország teljes energiafogyasztásának csupán körülbelül 15 százalékát teszik ki, és ez az arány az ingatlanok esetében is körülbelül hasonló, így ebben a kontextusban érdemes nézni a Gránit Alapkezelő 35 százalékos vállalását. A folyamatban lévő vagy tervezett projektek között a Green House irodaházban napelemet telepítenek majd, az Alkotás Point irodaházban teljes gépészeti megújítást hajtanak végre, az Infopark G épületében pedig szintén gépészeti korszerűsítés zajlik.

A fenntarthatósággal kapcsolatos legfontosabb kérdésekkel kiemelten foglalkozunk a szeptember 4-i Sustainable World 2024 konferencián. Részletekért kattints!

„Ügyfeleinkkel egyetértésben – figyelembe véve az egyedi igényeket, adottságokat – folyamatosan növeljük a megújuló energia és a nagy hatásfokú kapcsolt energiatermelés részarányát” – mondta el ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
budapest panoráma