Felforgatják a piacot az Airbnb újításai?
Ingatlan

Felforgatják a piacot az Airbnb újításai?

Portfolio
Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója kedden tartott második negyedéves beszámolóján fontos híreket osztott meg a befektetőkkel. A vállalat hamarosan új termékekkel és szolgáltatásokkal bővül, amelyek között szerepel a "co-hosting", az Airbnb élmények újraindítása, valamint különféle vendégszolgáltatások - jelentette a Techcrush.

Az Airbnb célja, hogy ne csak a rövid távú nyaralások bérbeadásáról legyen ismert, hanem szélesebb körű szolgáltatásokat kínáljon. Az ősszel induló "co-hosting" program célja, hogy összekapcsolja azokat a lakástulajdonosokat, akiknek nincs idejük kezelni ingatlanjukat azokkal, akiknek van idejük és tapasztalatuk ezen a téren. Ezáltal több ingatlan válhat elérhetővé az Airbnb platformján.

Az Airbnb korábban lehetőséget biztosított vendégeinek arra, hogy különféle helyi programokat foglaljanak le - például kirándulásokat vagy túrákat -, de ezt tavaly felfüggesztették. Most azonban újraindítják ezt a funkciót, tanulva az előző próbálkozásokból.

Chesky szerint az élményeknek megfizethetőbbnek és egyedibbnek kell lenniük, így a vállalat olyan ötleteket is mérlegel, mint például személyes séfek szolgáltatásai, masszázsok és takarítási szolgáltatások, azaz olyan házon belüli élményeket, amelyek versenyképes alternatívát nyújtanak a szállodai szolgáltatásokkal szemben.

Az utóbbi hónapokban egyre több városban hoznak különböző tiltásokat és szigorításokat az Airbnb ellen, melynek hátterében a helyi lakosság és a turisták közötti ellentétes érdekek állnak. Spanyolországban például sorra robbannak ki tüntetések, miután az egyre fokozódó tömegturizmus miatt a helyiek az életfeltételeik folyamatos romlását érzékelik.

Az Airbnb vezérigazgatójának bejelentése egy gyenge második negyedéves eredménybeszámoló keretében hangzott el. Részben az amerikai utazók keresletének lassulása miatt az Airbnb profitja 15%-kal csökkent. Ennek hatására a részvények több mint 16%-ot zuhantak a kereskedés utáni időszakban.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
„Menjetek haza!” – Pattanásig feszült a helyzet Európa egyik legnépszerűbb turistaparadicsomában

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
klíma-lakás-ingatlan-új-lakás-használt-lakás-újlakás-értékesítés-klímaberendezések