Ez 2024 nagy lakástrükkje
Ingatlan

Ez 2024 nagy lakástrükkje

Portfolio
Van néhány olyan beépíthető, szerelhető, felújítható extra egy-egy ingatlan esetében, ami akár többszázezres vagy milliós összegekkel értékelheti fel az adott lakás, vagy ház értékét - írja a Pénzcentrum.

Laptársunk által megkérdezett ingatlanszakértők elárulták, hogy még mindig a kiszemelt ház lokációja a legfontosabb a vevőknek, de valóban vannak olyan ingatlan-tuningok, amelyekkel több pénzt zsebelhetünk be az eladásnál vagy a kiadásnál.

Minden a lakáspiacról a szeptember 18-i konferenciánkon! Most érdemes regisztrálni

Nem csak a luxusotthonoknál, már a középkategóriás ingatlanok esetén is a valódi minőségre irányul a kereslet - idézi a cikk Benedikt Károlyt, a Duna House, PR és elemzési vezetőjét, aki szerint ilyen megoldások lehetnek például a klíma helyett a mennyezethűtés, a hőszivattyús fűtés, valamint a beépített szellőzőrendszerek.

Benedikt Károly elmondta, hogy a modern, korszerű megoldások mind az új, mind a használt ingatlanok piacán jelentős értéknövelő tényezőként hajtják fel az árakat.

A használt ingatlanok piacán is jelentős, árbéli különbség érezhető például egy lakható és egy kiváló minőségben felújított, korszerűsített ház vagy lakás között. A fővárosban az első félév során értékesített, lakható ingatlanok átlagos négyzetméterára 770 ezer forint volt, míg a nagyon jó állapotúakat 1,07 millió forintos átlaggal vásárolták meg négyzetméterenként - tette hozzá.

Ez alapján a lokáción túl, amely inkább egy adottság és nem egy javítható tényező, az ingatlan esztétikai, műszaki állapota 40 százalék körüli eltérést is jelenthet a négyzetméterárakban.

Bohus Péter, az OTP Otthon PR vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy idén januárban a leggyakrabban keresett értéknövelő tényező a lift volt, 11. helyen még a „kertkapcsolatos” keresőt sorolhatjuk az értéknövelő kategóriába.

Júniusban viszont a lift mögött megjelent a klíma keresőszó is és a 20 leggyakoribb kifejezés közé került a medence és a kert is.

A megkérdezett szakértők egyetértenek abban, hogy az ingatlanvásárlásnál akkor lehet leginkább szempont ezeknek az extráknak a megléte vagy éppen hiánya, ha az alapvető igényeknek megfelel a kiszemelt ingatlan. Ha belefér a vásárló büdzséjébe a vételár és a lokáció is jó, akkor számíthat a többi „ingatlan-tuning”.

Még több részlet a Pénzcentrum cikkében, ide kattintva.

Ingatlanpiaci trendek, finanszírozási kérdések, működő értékesítési technikák, eladásösztönzés - Minden egy helyen a REA 2024 Summiton szeptember 18-án!

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
„Menjetek haza!” – Pattanásig feszült a helyzet Európa egyik legnépszerűbb turistaparadicsomában

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
airbnb lakás