FONTOS Szép csendben félelmetes hadsereg épült fel Kelet-Európában – A NATO egyik meghatározó erejévé nőtték ki magukat
Itt a lista: ezek a legnépszerűbb utcák Budapesten a költözők körében
Ingatlan

Itt a lista: ezek a legnépszerűbb utcák Budapesten a költözők körében

Portfolio
A Pénzcentrum felkutatta Budapest legkeresettebb kerületeit és 10 legnépszerűbb utcáját, ingatlanpiaci szempontból vizsgálva a trendeket. A legdivatosabb helyekről ingatlanszakértők beszéltek laptársunknak.

A Duna House hónapról hónapra vizsgálja vevői között a különböző preferenciákat. A június havi DH barométer alapján 19 százalékos népszerűséggel a XIII. kerület vezette a fővárosi kerületek sorát. A II. és XI. kerület ezúttal nem kerülhetett dobogóra, ugyanis a befektetők körében keresett Erzsébetváros lett a második, 15,9 százalékkal és a harmadik pedig Zugló. Fontos kiemelni, hogy a XIII. kerület előkelő helyét a listán a nagy számban épülő és elérhető új lakásoknak is köszönheti.

A legdrágább utcák esetében egyértelműen visszatért a főváros budai és pesti városrészeinek különbsége azzal a mintázattal, hogy a drágább utcák egyértelműen Budán találhatók – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Ingatlanadattára a 2015-2022 közötti időszakra vonatkozóan utcaszinten is elérhetővé tette az adatokat. A listán 2022-ben négyzetméterárak tekintetében a főváros legdrágább utcája a XII. kerületi Költő utca volt, ahol 2,5 millió forint volt a 2022-es év során értékesített ingatlanok átlagos négyzetméterára, míg a legolcsóbb a X. kerületi Hős utca volt, 223 ezer Ft/négyzetméteres átlaggal.

Az ingatlan.com 2023-ban megvalósult tranzakciói alapján a top10 legdrágább utcából 9 a budai kerületekben található, és csak egyetlen pesti utca került be a legfelkapottabb és legdrágább közterületek közé. Náluk az első három helyre a II. kerületi Józsefhegyi és Vérhalom utcák, valamint az I. kerületi Márvány utca került.

További részletek a Pénzcentrum cikkében olvashatók.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Duna House