Hasít a Duna House
Ingatlan

Hasít a Duna House

Portfolio
A Duna House közzétette a második negyedévről szóló előzetes számait, melyek alapján a társaság meghatározó volumenei az erős első negyedéves teljesítmény után a második negyedévben is magas szintek közelében zártak, 25-50 százalék közötti év/év alapú növekedést elérve minden üzleti szegmensben.

Az egyes szegmenseket tekintve:

  • A negyedév alatt 250 milliárd forintot értek el a közvetített hitelvolumenek (+50,8% év/év és -2,5% negyedév/negyedév)
  • Franchise ingatlanközvetítésben a hálózat által generált jutalékok összege több, mint 4 milliárd forintot tett ki 2024 második negyedévében (+32,8% előző év hasonló időszakához képest és +2,1% 2024. első negyedévéhez viszonyítva). Ezzel a cégcsoport által valaha elért második legerősebb negyedévet teljesítette 2022. első negyedéve után (4 075 milliárd forint jutalékbevétel).
  • A saját iroda szegmens negyedéves jutalékvolumenei 475 millió forintot tettek ki (+25,2% év/év)

Az olaszországi tevékenységek ismételten növekedési pályára álltak. Az olasz hitelközvetítési volumenek 28 százalékkal ugrottak euró alapon év/év az második negyedévben. A 2024. első negyedévéhez képest 27 százalék a növekedés mérteke. A Professione Casa ingatlanközvetítő hálózattal a tavalyi évben aláírt együttműködési megállapodás hatására 2024. év elejétől fokozatosan felépülő, jelentős organikus növekedésre számít a Csoport.

Szeptember 18-án a lakáspiac kiemelt eseményeként kerül sor a REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum konferencia megrendezésére. Részletekért kattints!

Magyarországon folytatódtak a 2023. első negyedévi piaci mélypont után megindult pozitív folyamatok, minden fő szegmens jelentősen tudott bővülni 2024. második negyedévében év/év alapon. A Csoport magyar franchise ingatlanközvetítői volumenei 43 százalékkal emelkedtek év/év alapon, míg a saját irodák volumene éves szinten 40 százalékkal ugrott. A cégcsoport magyar hitelezési volumene 105 százalékkal bővült év/év.

Lengyelországban negyedéves szinten mérséklődtek a volumenek a 2022. utolsó negyedévi mélypont óta tartó növekedés és a 2023. negyedik, illetve 2024 első negyedévében elért csúcsokat követően. A támogatott hitelprogram kifutása a várakozásoknak megfelelően hűtötte a fokozott hangulatban lévő piacot. A franchise ingatlanközvetítés volumene év/év 7 százalékkal bővült, míg a saját irodás ingaltanközvetítés volumene 5 százalékkal mérséklődött év/év alapon. Hitelközvetítésben a volumenek év/év 52 százalékkal ugrottak.

A Duna House árfolyama idén 22,7 százalékkal került feljebb.

dh0708

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hivatalos: Magyarországon is megjelent az új Covid-variáns
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
budapest vihar