Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája
Ingatlan

Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Portfolio
Korábban már írtunk arról, hogy az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódóan megjelent a támogatott termékek, berendezések listája. Ezúttal arról számolt be az ÉMI, hogy a honlapon már látható a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája is, amik folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

Az Otthonfelújítási Program keretében a kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segíti az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítését. A pályázat fő eredményfeltétele, hogy a 30 százalékos primer energiamegtakarítást mindenképp szükséges elérni.

A környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok érvényesülése érdekében a programban megvalósuló beruházások során az ÉMI Nkft. környezeti minősítése során minél jobb értéket elérő építőanyagok használhatók. Az úgynevezett kulcstermékek adatbázisában megtalálhatók továbbá azon hőszigetelők, nyílászárók, illetve hő- és melegvíztermelő berendezések, amelyek a vonatkozó európai uniós jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek. Az igénylők csak ezen a listán szereplő termékek közül választhatnak, amennyiben részt kívánnak venni az Otthonfelújítási Programban. Így biztosított, hogy a felújítások során olyan építési termékek és berendezések kerüljenek beépítésre, amelyek a családokat hosszú távon és biztonságosan szolgálják, valamint hozzájárulnak az épületek energiahatékony üzemeltetéséhez, a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

A lakáspiac legfontosabb kérdéseiről beszélnek a szakértők a szeptember 18-i REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum találkozón. Részletekért kattints!

A program társadalmi egyeztetése során bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése. Támogatható vált továbbá a műanyag mellett a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése, emellett a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok közé került. A felhasználható kulcstermékek listája önkéntes gyártói adatszolgáltatáson és nyilvánosan közzétett adatokon alapul, így az abban található információ folyamatosan bővül.

Elérhető a kivitelezők, szállítók listája is – az adatbázis a vállalkozások regisztrációja alapján növekszik.

Az ÉMI honlapján elérhető Kivitelezői (szállítói) Regisztrációs Lista a megfelelő szakemberek keresését könnyíti meg. Az adatbázis szakági és generálkivitelezőket is tartalmaz; a listán szereplő integrátorok egyfelől szakértelmükkel segítik a lakosságot az otthonuk korszerűsítése során, másfelől a lehetőségeiket figyelembe véve akár alacsonyabb áron tudják biztosítani a szükséges alapanyagokat.

A Tanácsadói Regisztrációs Listán szereplő vállalkozások a korszerűsítés megtervezését segíthetik: műszaki-energetikai szakmai tájékoztatást biztosítanak akár ingyenesen, illetve az energetikai tanúsítványok költségének átvállalásával, kivitelezői ajánlással és további egyedi ajánlatokkal együtt. A 30 százalékos primer energiamegtakarítás elérése érdekében minden igénylőnek javasolt műszaki-energetikai tanácsadóval történő egyeztetés a kérelem benyújtása előtt.

A kulcstermékek listája, valamint a kivitelezői (szállítói) és tanácsadói adatbázisok az ofp.emi.hu weboldalon érhetők el és a vállalkozások regisztrációja alapján folyamatosan bővülnek. A programról további információk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. honlapján találhatók.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ingatlan-város-lakáspiac-versenyképesség-adókedvezmény-kedvezmény-portugália