Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott az orosz lakásvásárlók száma

Portfolio
Erősödött a külföldi állampolgárok jelenléte a magyar ingatlanpiacon a 2023-as év során, 2024-ben pedig várhatóan további élénkülés várható mind a hazai, mind más nemzetek befektetői felől. Az EU-n kívüli külföldiek a tavalyi enyhe piacon 2981 esetben nyújtottak be ingatlanvásárlási kérelmet, ami 18%-os növekedést jelez 2022-höz képest, és a teljes évre becsült hazai ingatlantranzakciók 3%-át fedi le a Duna House elemzése szerint.

A KSH előzetes adatai és a Duna House által becsült tavalyi tranzakciószámok alapján 3%-os arányban képviselték magukat az EU-n kívüli állampolgárok a magyar ingatlanokat érintő adásvételekben, ami a Miniszterelnökség által közzétett statisztika alapján 2981 esetet jelent. Ezzel szemben 2022-ben a KSH adatbázisa szerint 138 022 ingatlaneladás történt, akkor mindössze 2%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés