Előfizetői tartalom

Bemutatta terveit a BKK: 80 év után ismét trolibuszok járhatnak a budai oldalon

Portfolio
A következő években a BKK új vonalakat létesítene a főváros több részén, illetve meglévőket hosszabbítana meg, így 300 kilométerre is bővülhet a budapesti trolibuszhálózat. Ezzel párhuzamosan folytatódik a járműbeszerzés: további 160 új trolival bővülhet a járműflotta – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK emlékeztet rá, hogy az akkumulátoros hajtásnak köszönhetően a trolibuszhálózat növekedett az elmúlt években: míg 2019-ben csaknem 138 kilométer volt a trolibuszvonalak hossza, 2024-re mintegy 155 kilométerre nőtt. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt öt év alatt 12,5 százalékkal bővült a budapesti trolibuszhálózat. A szerdán bemutatott tervek szerint 2026 végéig közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés