Előfizetői tartalom

Lakossági fórumot tart Józsefváros az ingatlankisajátítások miatt

Portfolio
A parlament 2024. április 30-án elfogadta a Józsefvárosi Önkormányzat épületeinek kisajátításáról szóló törvényt. Ennek értelmében a magyar állam 10 épületet sajátít ki a Diószegi utcában és a környékén. Ezeknek az épületeknek a helyén létesül majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárképző központja. A döntés okán május 23-án a Józsefvárosi Önkormányzat lakossági tájékoztató fórumot tart a törvény végrehajtásával kapcsolatos terveiről - olvasható a kerület honlapján.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, mintegy 200 család önkormányzati bérlakását érinti a VIII. kerületben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új tanárképző intézményének kialakítása miatti kormánydöntés. A kisajátított ingatlanok:  Diószegi utca 18., 22., 24., 26.,28.  Sárkány utca 1. Korányi utca 20.  Dugonics utca 11.  Sárkány utca 5. (hulladékudvar) Dugonics...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés