Előfizetői tartalom

MNB: gyorsult a lakásárak növekedése - Mutatjuk a részletes számokat

Közzétette az MNB a 2023 negyedik negyedévre vonatkozó lakásárindexét, ami alapján a megelőző negyedévhez képes 0,7 százalékos csökkenés, év/év alapon pedig 5,8 százalékos növekedés történt az országos lakásárakban. Utóbbi érték a tavalyi második és harmadik negyedévinél is magasabb, vagyis - az alacsony bázis miatt - ismét erősödni látszik a lakásárak országos növekedése.

A lakásárak alakulását országos átlagban bemutató aggregált MNB lakásárindex alapján 2023 negyedik negyedévében 0,7 százalékkal csökkentek a lakásárak az előző negyedévi 0,3 százalékos emelkedést követően. Az éves nominális növekedési ütem ugyanakkor az előző negyedévben megfigyelt 4,4 százalékról 5,8 százalékra gyorsult az alacsonyabb bázis miatt, reál értelemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés