Előfizetői tartalom

Itt a teljes lista: ekkora összeget kaphatunk otthonfelújítási támogatásra az egyes járásokban

Portfolio
Ahogy korábban írtuk, a nemrég bejelentett otthonfelújítási program keretében 1 millió forint önerő mellett kamatmentes hitel és vissza nem térítendő támogatás fogja segíteni az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítését. A támogatás mértéke a járásokban élők átlagjövedelmétől függ, ami alapján ennek összege 2,5-3,5 millió forint között szóródhat. A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium most közzétette az egyes jövedelmi kategóriákba tartozó járások listáját és azt, hogy mekkora az a jövedelem, ami felett az igénylő mindenképpen a legnagyobb arányú hitelrészt kapja.

Minél magasabb egy járásban a jövedelem, annál kisebb lesz az ott élők vissza nem térítendő támogatásának az összege, és annál nagyobb a hitel. Azokban a járásokban, ahol az átlagjövedelem eléri az országos átlag 110 százalékát, 2,5 millió forint lesz a vissza nem térítendő támogatás, 75 és 110 százalék között 3 millió, az országos átlag 75 százaléka alatti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés