Előfizetői tartalom

Érdekes dologra hívta fel a figyelmet az elemző a lakásárakról

Portfolio
Múlt héten írtunk a KSH által közzétett előzetes magyar lakásáradatokról, amivel egy időben az Eurostat is közzétette az EU-s országok lakásárváltozásait. Míg a Magyarországon az előző év azonos időszakához képest 3,3 százalékkal emelkedtek a lakásárak, addig az eurózónában éves összehasonlításban 1,1 százalékkal csökkentek, az EU egészét tekintve pedig 0,2 százalékos volt az emelkedés. Az adatokat most Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője értékelte.

Míg 2023 őszén csúcsot döntött a hazai árszint, a negyedik negyedévben az árak lefelé vették az irányt. A változás mögött Valkó Dávid szerint két ellentétes folyamat áll. Az új lakások, melyek a piaci forgalomnak csak töredékét adták, tovább drágultak, a használtpiac viszont ettől eltérő képet mutatott. Bár a tranzakciók átlagára ott is nőtt, ez egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés