Előfizetői tartalom

Élet 20 négyzetméter alatt - Továbbra is keresettek a minigarzonok

Portfolio
Kitart a csekély alapterülettel rendelkező, 10-20 négyzetméter közötti minilakások keresettsége a hazai ingatlanpiacon. 2023-ban a legtöbb kis alapterülettel rendelkező, megfizethető árú ingatlant kisebb otthonba költözés miatt a vidéki területeken vásárolták a Duna House ügyfelei, a fővárosban inkább a befektetési célú vétel volt jellemző. Budapesten tavaly 400 ezertől 1,7 millió forintig terjedt a minigarzonokért fizetett négyzetméterár, az aktuális kínálatban azonban már a 2,5-3 millió forintos négyzetméteráron hirdetett, teljeskörűen felújított, belvárosi kislakások sem ritkák.

„A tavalyi év gyenge forgalma ellenére sem csökkent a 20 négyzetméter alatti minilakások iránti kereslet a hazai ingatlanpiacon. A Duna House 2023-as értékesítési adatai alapján a tavalyihoz hasonlóan, változatlanul az összes adásvétel 1 százalékában szerepelt 10-20 négyzetméter közötti alapterülettel rendelkező lakás vagy ház.” – mondta el Benedikt Károly, a Duna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés