Előfizetői tartalom

Rég nem láttunk ilyet: csökkenni kezdtek az eurózónában a lakásárak

Portfolio
A magyar adatokkal egy időben közzétette az EU-s országok lakásárváltozásait is az Eurostat, amiből kiderült, hogy az eurózónában éves összehasonlításban 1,1 százalékkal csökkentek a nominális lakásárak. Az EU egészét tekintve ugyanakkor a pozitív tartományban tudott maradni a mutató, minimális, 0,2 százalékos növekedéssel.

Az egyes EU-s országok lakásárváltozásaiban most is nagy különbségeket látunk. A keleti országok valamivel nagyobb növekedést produkáltak, mint a legtöbb nyugat-európai ország. Az élen Lengyelország 13 százalékos árnövekedése áll, míg a sereghajtó Luxemburgban több mint 14 százalékkal csökkentek az árak. Az unió legnépesebb országában, Németországban is több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés