Előfizetői tartalom

Itt az igazság: így változtak egy év alatt a hazai lakásárak

Míg az adásvételek számában a tavalyi utolsó negyedévben már látszott egy enyhe élénkülés, a lakásárakban ez még nem volt érezhető. A KSH legfrissebb, 2023 utolsó negyedévére vonatkozó előzetes lakásárindexe szerint a megelőző negyedévhez képest 1,8 százalékkal csökkentek, az előző év azonos időszakához képest pedig 3,3 százalékkal emelkedtek az országos lakásárak. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ez egy előzetes adat, ami az április 25-i felülvizsgálatkor még valamennyit változhat.

A tranzakciószámok idei első negyedéves élénkülésének előszele már 2023 végén érezhető volt. A tavalyi év utolsó negyedévében 2022 utolsó negyedévéhez képest 7 százalékkal, míg a nagyon gyenge 2023 első negyedévihez képest 23 százalékkal adtak el több lakást. Ennek ellenére tavaly lényegében stagnálás jellemezte a hazai lakásárakat. Bár az utolsó negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés