Előfizetői tartalom

Ömlenek a piacra az új lakások és házak - A következő időszakra viszont már sötét felhők sorakoznak

Portfolio
2020 első felében 8697 új lakás épült, ez 34%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 12 475 volt, 32%-kal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában. A most átadott lakások számából látszik, hogy még kitart az előző évek dübörgő fejlesztési tevékenységének lendülete, az építési engedélyek száma azonban drasztikus visszaesést vetít előre. Igaz ugyanakkor, hogy júniusban már mutatkoztak a fellendülés jelei.

A koronavírus-járvány kirobbanása utáni hónapokban az építési engedélyek és bejelentések alapján építendő lakások száma átmenetileg visszaesett: 2019 azonos hónapjaihoz képest márciusban kétharmadára, április–májusban alig több mint felére csökkent, júniusra viszont újra megközelítette az egy évvel korábbi szintet (90%). Kapcsolódó cikkünk 2020. 05. 07. Négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés