Előfizetői tartalom

A fiatalok is szeretik az öreg házakat

Portfolio
A számok azt mutatják, hogy a fiatalok is gyakran választják otthonul a koros épületeket és a viszonylag új lakásállománnyal jellemezhető térségekben is meghatározó lehet az idősebb korosztály aránya. Az egyik legmagasabb például az 1990 után épült lakások aránya Vas megyében, míg a területen az időskorúak aránya szintén meghatározó.Érdekes továbbá, hogy korösszefüggés a település típusok lakói között kevéssé fedezhető fel, a gyerekek és idősek aránya a községekben és városokban is nagyon hasonló - derül ki az Otthon Centrum elemzéséből.

Az épületek korát tekintve a lakott lakások kétharmada az 1946-1991 közötti időszakban épült. Az 1946 előtt épült lakások az állomány 18,7 százalékát jelentik, míg a '90 óta építetteké 15,8%-ot. Megyei összehasonlításban a régebben épült lakások legnagyobb arányban a fővárosban vannak, itt a lakásállomány harmada 1946 előtt épült. Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés