Előfizetői tartalom

Így lehet Budapest sikeres város

Portfolio
A kreatív gazdaság talán legismertebb teoretikusa, Richard Florida tartott előadást a budapesti Akvárium Klubban a Brain Bar Budapest rendezvénysorozat keretein belül arról, hogy mitől lehet sikeres egy város. A szakértő szerint a fejlődés motorját mára nem is az országok, hanem városok, illetve városok által alkotott "megarégiók" adják. Ezekből a megarégiókból mintegy 40 található a világban, ezek közül az egyiknek, mely Bécsig tart, Budapest is része.

Florida szerint ezeket a megarégiókat - és az egyes városokat - a kreatívipar teheti igazán naggyá. Az urbanizáció okait másban látja, mint a legtöbben: úgy véli, az emberek azért költöznek városokra, hogy kihasználják egymás közelségét és kreativitását. A szakértő szerint a legsikeresebb városok teret adnak az innovációnak. Sok ilyen város azonban lassan "megtelik"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés