Előfizetői tartalom

Valamiben jól teljesített a magyar vasút

Portfolio
A 2013-as pozitív eredményeket követően tavaly is több mint öt százalékkal növekedett a vasúti árufuvarozás a MÁV hálózatán. 2014-ben 148 ezer tehervonat közel 17 millió kilométert tett meg hazánkban, annyit mintha huszonkétszer járták volna meg a Föld-Hold távolságot oda-vissza. A vasúti árutovábbítás felfutásának hajtóerejét elsősorban a belföldi forgalom növekedése jelentette - áll a MÁV közleményében.

A vasúti árufuvarozás volumene két éve jelentősen emelkedik a MÁV hálózatán: míg 2013-ban több mint 143 ezer tehervonat tett meg 19,6 milliárd bruttótonna kilométert az összes hazai vasútvonalon, 2014-ben már 148 ezer szerelvény 20,7 milliárd bruttótonna kilométert futott. A tehervonatok darabszámában mindez mintegy három százalékos, bruttótonna kilométerben (egy tonna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés