Előfizetői tartalom

Mit csináljunk a frankkal? - Mutatjuk a megoldást!

Portfolio
A forint svájci frankkal szembeni gyengülése kimondottan jó helyzetbe hozza a Svájcban dolgozó magyar munkavállalókat vagy a megtakarításukat frankban tartó befektetőket, akik a későbbiekben lakás vásárlását tervezték Magyarországon. Egyrészt az árfolyammozgások következtében jelentősen megnőtt forintban a vásárlásra rendelkezésre álló keret, másrészt a lakáspiac kilátásai is nagyon kedvezőek. A piac felívelés előtt áll, a lakások értéke évente 2-3 százalékkal növekedhet a jövőben, de a megvásárolt lakás bérbeadásával elérhető 7-9 százalékos hozamok is kecsegtetőek lehetnek.

A múlt héten hatalmas sokként érte a piacokat, hogy a svájci jegybank elengedte a frank korábbi, az euróval szemben rögzített árfolyamsávját, így a frank drasztikus erősödésbe kezdett. Ez ugyan a devizahitelek árfolyamrögzítése miatt már nem rengeti meg a hazai lakáspiacot, hatással azonban lehet rá, bővítheti a vásárlók körét. Kik vannak szerencsés helyzetben? ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés