Előfizetői tartalom

12 évig kell dolgozni egy pesti luxuslakásért

Portfolio
Az Egyesült Királyságban az átlagjövedelem négyszerese a magyarnak, ami sok honfitársunk számára teszi vonzóvá az angliai, londoni munkavállalást. Mindez azonban nem feltétlenül jelent könnyebb egzisztenciateremtést, legalábbis nem Londonban. A világ legdrágább lakóhelye a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó "Global Living Report" című új lakópiaci jelentése szerint ugyanis London, ahol hozzávetőleg 8,6 millió Ft/négyzetméter áron vásárolhatunk egy új építésű, felső kategóriás belvárosi ingatlant. Az Otthon Centrum "Lakáspiaci Monitor" elemzése szerint Budapesten ezzel szemben egy belvárosi új építésű, prémium lakás átlagos négyzetméter ára "csupán" 700.000 forint. A CBRE és az Otthon Centrum közös elemzésében azt vizsgálja meg, hogy miből adódik az óriási különbség a lakóingatlanok árai között.

Eltérő mozgatóerők Hong Kong, New York City és London évek óta váltják egymást a dobogó legfelső fokán, 2014-ben a brit főváros 16%-os áremelkedéssel azonban rávert a másik két világvárosra. Manhattanben kb. 7,8 milliós négyzetméter árral szembesülhetünk, ha belvárosi, prémium új építésű lakásra vágyunk, Párizs belvárosában 4,8 millió Ft/négyzetméter ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés