Előfizetői tartalom

Utoljára nálunk beszéltek Budapest jövőjéről

Portfolio
A Portfolio Property Investment Forum konferenciáján egy elég különleges, a városfejlesztés jövőjét vizsgáló panel ült össze a múlt héten Budapest 2020 címmel. A beszélgetés résztvevői között ugyanis két olyan, a budapesti városfejlesztésben kulcsfontosságú szereplő is jelen volt, akik bár az elmúlt években jelentős beleszólással rendelkeztek a fejlesztések kivitelezésébe, a jövőben már nagy valószínűséggel nem fognak. Mások mellett Vitézy Dávid, a BKK tegnap menesztett vezetője és Finta Sándor, a főpolgármester szerint valószínűleg szintén távozó főépítész beszéltek Budapest jövőjéről.

A beszélgetés során Vitézy Dávid elismerte, hogy a 4-es metró egy kezdetektől fogva elhibázott beruházás volt, ami nem adott hozzá a főváros közlekedéséhez. Emlékezetett, hogy a metróépítéshez lehívott uniós támogatás feltétele a dugódíj bevezetése, azonban a mai napig sincs kiérlelve, hogy ezt miként és hogyan lehet kivitelezni. A határidő azonban sürget, a dugódíj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés