Előfizetői tartalom

Kezdődik a 4-es metró befejezése

Portfolio
Mintegy tízéves előkészítési, szakmai egyeztetési, tervezési és telektulajdon-rendezési időszakot követően megkezdődhet a Budaörsi úton megvalósuló új, kétszintes közúti csomópont építése. A munka még az M4-es metróprojekt része, és elősegíti majd a kelenföldi intermodális csomópont, ezáltal az M4-es metróvonal elérését. A fejlesztés hatására a közösségi közlekedés előnyben részesül, és új, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolat jön létre Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között. A beruházás 7,2 milliárd forintból valósul meg, három ütemben, a tervek szerint 2015 decemberéig. Noha terelésekre több ütemben kell számítani a kivitelezés teljes idején, a munka nagy volumene ellenére az autós közlekedést folyamatosan biztosítják - derült ki a fővárosi önkormányzat sajtóközleményéből.

Az M4-es metróprojekt Támogatási Szerződésében rögzített, kötelező érvényű és kulcsfontosságú projektelem a Budaörsi úton (a Balatoni úti aluljáró és Pannonhalmi út közötti útszakaszon) létesülő új, kétszintes közúti csomópont. E projektelem megvalósítása szükséges az M4-es metró végállomásához kapcsolódó, a kelenföldi térségben (részben az Etele téri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés