Előfizetői tartalom

A vevőké a piac! - Hihetetlen áralkuk a Pest környéki lakásokra

Portfolio
A fővárosból az agglomerációból kiköltözők száma folyamatosan csökken, a 2002-es 15.000 fős negatív be- és kiköltözési mérleg Budapest - Pest megye viszonylatában mára harmadára olvadt. Az agglomeráció ingatlanpiacát az átlagosnál nagyobb, 16-18 százalékos teljes árengedmény, családi házak esetében 10-12 százalékos árcsökkenés és magas értékesítési idő jellemzi. A forgalomban az országos átlagnál valamivel nagyobb visszaesést elszenvedett piacnak nagy szüksége lenne a keresletélénkítő állami intézkedések pozitív hatására, de egyelőre nem látható a trendforduló - áll az Otthon Centrum legfrissebb elemzésében.

A fővárosból továbbra is többen költöznek el Pest megye településeire, mint ahányan visszaköltöznek, de az el- és visszaköltözések mérlegének negatív egyenlege egyre inkább csökken. Az agglomerációba kiköltözők csökkenő száma a lakáspiaci adásvételekben is megmutatkozik. Amíg a Pest megyei lakóingatlan tranzakciók 2008-ban valamivel több, mint 10 százalékot tettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés