Előfizetői tartalom

Hol a helyünk a világban?- Az ingatlanpiac jövője

Portfolio
Az elmúlt két év sikerei után idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Portfolio.hu és az RICS közös szakmai rendezvénye, a Property Valuation 2013 konferencia. Bár az eseményen már hangot kaptak az optimista vélemények, az összkép mégis a piacon évek óta uralkodó hangulatot erősítette. A magyar ingatlanpiacon a paradigmák változatlanok: a válság óta a befektetési volumenek ijesztően alacsony szinten ragadtak, az amúgy is rendkívül óvatos befektetői hangulat és a magyar gazdaság halvány teljesítménye rövid távon aligha adhat okot a piac fellendülésére. A globális tőke más, a magyarnál jóval ígéretesebb ingatlanpiacokon keres lehetőségeket. A konferencián több mint 150 hazai és külföldi szakember találkozott, hogy megvitassa a szektor legaktuálisabb kérdéseit, kihívásait és lehetőségeit.

2012-ben 120 millió eurós volumenével a hazai ingatlanbefektetési piac még a 2010-es drámain alacsony számokat produkáló évhez képest is csupán fele akkora teljesítményt ért el. Az utolsó aranyévben ez még elképzelhetetlennek tűnt az összes piaci szereplő számára: Magyarország 2007-ben közel 2 milliárd eurós befektetési volumennel büszkélkedhetett, ám a válság egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés