Előfizetői tartalom

Autógyártók mentik meg a logisztikai piacot

Portfolio
Helyre állt az egyensúly a közép-kelet európai ipari ingatlanpiacon. Az üres területek aránya az elmúlt két évben megfelelő 10,5 százalékon áll, míg 740 000 négyzetméter újonnan fejlesztett terület került átadásra (leginkább Lengyelország területén) a tavalyi évben - áll a Cushman & Wakefield legfrissebb elemzésében. A régiós országok piacai alapvetően egészséges számokat mutatnak, ugyanakkor az üresedési ráta Magyarországon a legmagasabb. Reményt talán csak a gépgyártó szektor jelenthet, főként az autógyártó vállalatok érdeklődésének köszönhetően.

“Az új fejlesztések tekintetében a piaci kapacitás a régióban 500 000 és 1 000 000 négyzetméter közé tehető évente. Ennyi modern, logisztikai és gyártó épület átadása kell évente a kínálat megújulásához valamint az újonnan piacra lépő, avagy terjeszkedő vállalatok igényeinek kielégítéséhez." Mondta Ferdinand Hlobil, a Cushman & Wakefield közép- kelet európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés