Előfizetői tartalom

Senki nem mer spekulálni az ipari ingatlanok piacán

Portfolio
A budapesti ipari ingatlanpiac az év első felében stabil maradt, a kereslet és a kínálat kiegyensúlyozottsága jellemezte. "A kínálat nem bővült, így az üresedési ráta, a bérleti díjak és a nettó felszívás többé-kevésbé változatlan maradt. A megkötött ügyletek volumene nem érte el a 2011. évi szintet, bár az év első félévében folyamatos kereslet jelentkezett a bérlők részéről." - mondta Beck Tamás, a Colliers International Hungary ipari ingatlan üzletágának igazgatója a cég ipari piaci jelentésének megjelenése kapcsán.

Az előbérleti szerződéseket, új szerződéseket és bővüléseket is magában foglaló bárbeadások tanúsága szerint az év első felében nőtt a kereslet. Összesen 53 000 nm ipari ingatlanra írtak alá megállapodást, bár ez a szám tartalmazza egy szolgáltató 11 000 nm-es bérleménycseréjét is, így a tényleges új szerződések összterülete 42 000 nm volt, amely nem éri el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés