Előfizetői tartalom

Kik akarnak ma magyar ingatlant venni?

Portfolio
Opportunista ingatlanbefektetők vadászmezejévé vált Magyarország. Egy-egy kisebb tranzakción kívül szinte semmilyen jelentős eszközt nem tudnak értékesíteni, amit a politikai és országkockázati bizonytalanság tovább nehezít. A biztonságra vágyó befektetőknek még mindig nem Magyarország a célpont, ám éppen ezek miatt többen is a magyar piacban rejlő befektetői lehetőségeket emelik ki. Hazai ingatlan-tanácsadókat kérdeztük arról, hogyan látják a magyar ingatlanbefektetési piac jelenét és jövőjét. Milyen volt a 2012-es év első felé a magyar ingatlanbefektetési piacon? Mely eszközök iránt volt nagyobb a kereslet? Hol állnak a hozamok? Kik érdeklődnek, vásárolnak a hazai piacon? És, hogy mire számíthatunk az év második felében, lesz-e olyan "hajrá" mint tavaly év végén?

Benjamin Perez-Ellischewitz, befektetési részleg vezetője, Jones Lang LaSalle 2012. első felében nagyon nehéz befektetési piacról beszélni, hiszen gyakorlatilag nem történtek szignifikáns tranzakciók, a piac rendkívül illikvid volt. Az első negyedévben nem is történt adásvétel, a másodikban pedig két vidéki retail park illetve egy kisebb belvárosi székház cserélt gazdát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés