Előfizetői tartalom

Pozitív kép a hazai hotelpiacról - Egyre több az orosz turista

Portfolio
Az elmúlt öt év legmagasabb vendégszáma, növekvő szállásdíjbevétel, új szállodák átadása, és a korábban kuriózumnak számító hotel tranzakció jellemezte az idei év első hat hónapját a hazai szállodapiacon. 2012 első félévében a szállodák 4%-os vendég illetve 6%-os vendégéjszaka szám növekedést regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. A négycsillagos szállodák továbbra is kiemelkedően teljesítettek (15%-os vendégszám növekedés), míg a három- és ötcsillagos egységek a fenti mutatók tekintetében inkább csak stagnáltak." - mondta Szircsák Norbert, a Colliers International ingatlan-tanácsadó cég piackutatója és értékbecslési tanácsadója a cég most megjelent, a 2012-es év első félévét vizsgáló, szállodapiacra vonatkozó jelentésére hivatkozva.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a hosszú évek óta tartó vendégszám növekedés a négycsillagos kategóriában a kínálat jelentős bővülésének is köszönhető. A szobakihasználtság növekedése 2010-től indult el újra, de még mindig a 2007-es szint alatt van. Az ötcsillagos egységek stagnáló teljesítményében valószínűleg közrejátszott a MALÉV leállása miatti üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés