Előfizetői tartalom

Drasztikus visszaesés az ingatlanvásárlásokban

Portfolio
Az ingatlanbefektetések volumene mintegy 60%-kal esett vissza 2012 első félévében az előző év azonos időszakához viszonyítva, ez derül ki a CBRE legfrissebb Közép- és Kelet-Európát vizsgáló tanulmányából. Az év első hat hónapjában mindössze 2,1 milliárd euró értékben cseréltek gazdát a KKE régió kereskedelmi ingatlanjai, derül ki a PropertyEU-n megjelent előzetes információkból. A mögöttünk lévő félévben, a tavalyi év rendkívül erős évzárása után, hazánk sem vitézkedett az ingatlanbefektetések területén. Mintegy 90 millióval zártuk 2012 első hat hónapját.

A tanácsadó cég vizsgálata szerint a drasztikus visszaesésért elsősorban az euróövezet további bizonytalansága, valamint a prémium ingatlanok fókuszba kerülése felel. A régióban elkönyvelt tranzakciók mintegy 83%-a Lengyelországban és Oroszországban valósult meg. Míg a legnagyobb visszaesést a legkockázatosabb piacokon mérték, úgy mint Románia, ahol a 2011 első féléves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés