Előfizetői tartalom

Mi lesz görög euró nélkül? - Zuhanórepülés az ingatlanpiacon

Portfolio
Vélhetően tovább zuhanna a görög ingatlanpiac az euró esetleges kivezetése után. A folyamatosan csökkenő bérleti díjak, a szakadatlanul emelkedő kihasználatlansági arány már így is komoly értékcsökkenést hozott Görögország ingatlanszektora számára. A drachma visszatérése és annak esetleges jelentős leértékelődése vélhetően súlyos hatással lenne az ingatlanszektorra, azon keresztül pedig a teljes bankrendszerre.

A görög ingatlanpiac az elmúlt években már nagyon erős lejtmenetben volt, hiszen a szektor teljesítményét befolyásoló összes makrogazdasági faktor katasztrofális képet mutat. A gazdaság évek óta recesszióban van, a munkanélküliség folyamatosan növekszik, a fiskális megszorítások folyamatosan zsugorítják a reáljövedelmeket, a finanszírozás pedig szűkös és drága. Vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés