Előfizetői tartalom

DTZ: Budapest lehet a legvonzóbb irodapiac

Portfolio
Továbbra sincsenek csodák a magyar irodapiacon; egyetlen egy irodaházat adtak át az év elején és további kettő befejezése várható még 2012-ben, tavaly év végéhez képest kevesebb bérleti tranzakció volt január-március időszakban, azon belül is magas a hosszabbítások száma, a bérlők 75 százaléka 500 négyzetméter alatti irodát bérel és ehhez az igényhez alkalmazkodnak az irodaház tulajdonosok is a kialakítások során. Bérleti díjak tekintetében a főváros kiemelkedik a többi ország közül: a DTZ szerint 2016-ra Budapest lesz a legköltséghatékonyabb irodalokáció az európai régióban.

"A fejlesztők befagyasztották a spekulatív fejlesztéseket; az újonnan átadott irodaterületek éves mértéke a 2003-as szintre csökkent. Csupán néhány fejlesztő volt képes és hajlandó jelentősebb előbérleti szerződés nélkül belekezdeni irodaház építésébe, ezért az átadásra kerülő új irodaterületek mennyisége várhatóan alacsony marad az elkövetkező néhány évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés