Előfizetői tartalom

Rendőrségi támogatással rakták ki a Nyugatiból az illegális bérlőket

Portfolio
Csütörtökön - a rendőrség karhatalmi biztosításával - bírósági végrehajtó ürítette ki a Nyugati pályaudvar műemlék épületében azt a több mint 1000 négyzetméternyi területet, amelyet több vállalkozás jogcím nélkül használt, áll a MÁV pénteki közleményében. Az épület helyzete évek óta rendezetlen volt, a vállalkozásoknak régóta nem volt érvényes bérleti szerződése, és hiába voltak jogerős bírósági ítéletek, azok végrehajtását mostanáig fellebbezésekkel és kifogásokkal hátráltatták, írja az Index .

Most a MÁV újra birtokba vette a területet, közleményük szerint "lehetőség nyílik a rendezett, biztonságos körülmények kialakítására, és a műemléki védettségű épület épségének fokozatos helyreállítására". A MÁV szerint az eddigi jogcím nélküli használat a műemléki épület épségét és eredeti állapotában való fennmaradását is veszélyeztette. A bíróság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés