Előfizetői tartalom

Mezőgazdasági termelés is folyhat az M0-ás tetején - Változik az OTÉK

Portfolio
Egy épületben több funkció - például lakás, iroda és kereskedelem - is lehetséges, a helyi önkormányzatok az országosan előírtnál jóval kevesebb parkolót is elfogadhatnak a fejlesztéseknél - egyebek mellett ezeket a szabályokat is tartalmazza az országos településrendezési és építési követelményekről (OTÉK) szóló kormányrendelet módosítása, amelyről a Belügyminisztérium adott ki közleményt, írja az MTI.

A közlemény kiemeli, hogy még áprilisban elkészül az építésügyi törvény módosítási tervezete, és a törvény az OTÉK-módosítással együtt jövő év első napján lép hatályba. A módosított OTÉK megengedi a helyi önkormányzatnak, hogy egyes területeken vegyes felhasználást engedélyezzen. Például a lakóövezetben iroda is épülhet, sőt egy épületen belül is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés