Előfizetői tartalom

Kivonulhat a Praktiker Magyarországról

MTI
A Praktiker főrészvényese szerint a német barkácsáruház-láncnak vissza kellene vonulnia a kelet-európai piacról. A Cipruson bejegyzett osztrák Maseltov befektetési társaság szóvivője a Financial Times Deutschland keddi számában azt mondta, hogy a kelet-európai üzletág eladása 50-70 millió euró bevételt hozhatna a cégcsoportnak. Ezt a pénzt a vállalat helyzetének javítására fordítanák.

Isabella de Krassny elmondta: reményeik szerint a legközelebbi közgyűlésen meg tudnak győzni más részvénytulajdonosokat is az eladásról. A Maseltov befektetési társaságnak a Semper Constantia bankkal együtt 15 százalékos részesedése van a Praktikerben. A Praktikernek legalább 300 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy végrehajtsa azokat a változtatásokat, amelyek révén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés