Előfizetői tartalom

Újra ránk találhatnak a nagy multik

Portfolio
Még mindig jobban megéri Budapestre hozni a szolgáltató központokat (Shared Service Center - SSC), mint egy nálunk olcsóbb, fejlődő országba telepíteni őket. Magyarország központi fekvésének, jól képzett, nyelveket beszélő munkaerejének és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően több mint harminc SSC bérel irodát a magyar fővárosban, összesen közel 200 000 négyzetméteren - derül ki a CA Immo és a DTZ felméréséből. A CA Immo portfóliójában lévő irodaházakban jelenleg 30 000 négyzetmétert foglalnak el az ilyen jellegű bérlők; a folyamatban lévő tárgyalások miatt a társaság szerint ez a szám a közeljövőben tovább nőhet.

Az utóbbi tizenöt évben a kelet-európai régió jelentős fejlődésen ment keresztül; a központi üzleti szolgáltatások népszerű célpontja lett. Az elsők között az IBM, KPMG és Sun Microsystems költöztette ide központját, majd 2003 és 2006 között számos cég fedezte fel a térség előnyeit, 2006 végére már 183 SSC volt jelen a KKE régióban. Felállításukban több irányú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés