Előfizetői tartalom

A bankokhoz vándorolnak az ingatlanos szakemberek

Portfolio
Az alacsony bérleti díjak és a magas hozamok ugyan vonzóvá tehetnék a magyarországi ingatlanpiacot a nemzetközi befektetők számára, a még mindig erős bizonytalansági faktor és az ország kockázatának megítélése azonban jelentősen megnehezíti a hazai fejlesztők dolgát. "Egy fecske nem csinál nyarat", utalt a Heitman féle tranzakciókra Salamon Adorján, az Eston International ingatlan-tanácsadó cég elnök-vezérigazgatója, a cég évértékelőjén. Ha nincs állami segítség, akkor 3-5 év távlatába is stagnálás várható az ingatlanpiacon.

Hol a gond? "A jó hír az az ingatlanpiacon, hogy vannak pozitív események, a rossz hír ezzel szemben, hogy ezeket a jó híreket már beárazta a piac, így további érdemi növekedés nem várható." - mondta Salamon Adorján, utalva a tavalyi év ingatlanpiaci teljesítményére, és az idei év várakozásaira vonatkozóan. Az alacsony bérleti díjak és a magasabb hozamszint ugyan indokolhatná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés